Megnyitó

Közösségi terek – közösségek (Kerekestelep, Lencztelep) című helytörténeti kiállításunk tervezett helyszíne a MÉLIUSZ Lencztelepi Könyvtár Pontja volt, a lencztelepi református templomban. Fogadják szeretettel a gyülekezet lelkipásztora, Tamás Gergely kiállítás-ajánlóját!

Kedves Látogatók!
A jelenlegi helyzet miatt sajnos csak virtuálisan látogathatók a Debrecen városrészeinek történetét bemutató kiállítások, amelyekre a szervezők régóta nagy erőfeszítésekkel készülnek.
Kár, hogy így alakult, mert a délkeleti régiót képviselő Kerekestelep és Lencztelep helytörténete sok izgalmas dolgot tartogat a számunkra, ezen a területen ugyanis nagy változások történtek az elmúlt évtizedekben. Hogyan vált az Állami Gazdaság, gyümölcsfákkal, szőlőültetvénnyel beültetett területéből lakóövezet, és hogyan fejlődik szemmel láthatóan? Mindig érdemes és érdekes visszatekinteni erre a folyamatra, és ebben igen nagy segítség ez a kiállítás, legyen bár egyelőre csak virtuális.
Szeretettel ajánlom nemcsak a helyben lakók, hanem valamennyi debreceni számára, és Isten hozta ezen a virtuális sétán azokat is, akik máshol élik az életüket!
Amint pedig visszatérhetünk a régi kerékvágásba, személyesen is szeretettel várjuk a kedves látogatókat a Lencztelepen!
Tamás Gergely
református lelkipásztor

Virtuális kiállítás-megnyitónk közreműködője Molnár Rózsa Ildikó. Moldvai csángó tavaszköszöntő és párosító népdalokat énekel.
Édesapja, Molnár Miklós kobzon kíséri.
Köszönjük a felvételt Bárdosi Ildikó népdalénekesnek!

Molnár Rózsa Ildikó moldvai csángó tavaszköszöntő és párosító népdalokat énekel

A kiállítás anyagát összeállította Bécsiné Kléri Ágota, a MÉLIUSZ Helytörténeti Gyűjtemény és Fotótár munkatársa.